Cum redactezi corect un CV in limba engleza?
Invatarea unei limbi noi merge, de cele mai multe ori, mana in mana cu evolutia profesionala. Multi dintre aceia care decid sa isi imbunatateasca nivelul de limba engleza, doresc sa isi continue cariera in strainatate. In acest caz, este essential sa aiba un CV perfect in limba engleza.
Structura:
In linii mari, CV-ul dumneavoastra trebuie sa includa urmatoarele elemente:
- Numele
- Informatii de contact
- Optional: formularea obiectivului
- Sumarul aptitudinilor
- Experienta de munca
- Educatie
- Optional: realizari, interese, referinte, etc.
Design
- Trebuie sa stiti ca atentia unui recrutor merge direct in coltul din stanga sus al CV-ului si cel mai probabil nu aloca mai mult de 6 secunde pentru a decide daca sunteti sau nu potriviti pentru pozitia pentru care aplicati. De aceea, asigurati-va ca includeti in acea zona din CV cele mai importante informatii!
- CV-ul ar trebui sa fie usor de citit si structura lui trebuie sa fie cat de clara posibil. Toate informatiile trebuie sa fie livrate intr-un mod care sa le faca usor de inteles si retinut.
- Folositi eficient spatiul, pentru a va asigura ca aveti un CV echilibrat. Asta inseamna sa nu pozitionati cea mai mare parte a textului in jumatatea stanga a paginii, de exemplu.
Informatiile de contact
• Incepeti cu numele, care ar trebui sa fie scris un font de dimensiuni mai mari decat cel folosit pentru restul CV-ului dvs.
• Este indicat sa mentionati si adresa de email, precum si numarul de telefon.
Formularea obiectivelor
• Formularea obiectivelor este un text scurt (1-3 propozitii) care ar trebui sa explice de ce sunteti cea mai buna optiune pentru pozitia pentru care aplicati. In esenta, este o versiune in miniatura a scrisorii de intentie.
Sumarul aptitudinilor
• Aceasta sectiune este dedicate sublinierii tuturor aptitudinilor relevante si ar trebui sa include intre 4 si 8 intrari. Puteti crea subcategorii daca aveti mai multe aptitudini legate de un subiect similar.
• Pastrati relevanta: Daca aplicati pentru un job in finante, potentialii angajatori nu vor fi interesati de faptul ca stiti sa folositi programe de editare foto, deci puteti sa nu mentionati aceste aspecte.
Experienta de lucru
• Primul lucru de mentionat este ca nu trebuie sa includeti chiar toate locurile de munca pe care le-ati avut. Personalizati CV-ul in functie de slujba pentru care aplicati si alegeti doar experientele cele mai relevante.
• Pentru fiecare experienta relevanta, includeti postul pe care ati lucrat, numele companiei, orasul si tara.
Educatie
• Aceasta sectiune ar trebui sa include numele scolilor absolvite, precum si nivelul atins, incluzand datele de inceput si sfarsit.
Realizari, interese, referinte
• In mod ideal, ar trebui sa includeti realizari speciale (premii, promovari, etc).
• Hobby-urile si interesele personale: alegeti daca doriti sau nu sa le includeti. Totusi, asigurati-va ca sunt relevante. De exemplu, nu este relevant sa mentionati ca va place sa ascultati muzica.
• Referinte: asigurati-va ca persoanele pe care doriti sa le listati ca referinte sunt de acord sa fie trecute in aceasta sectiune.
11 ianuarie 2020
De Camelia